Kandidatpresentation – Roy Vestli | Sverigedemokraterna i Grums

Kandidatpresentation – Roy Vestli

VALPRESENTATIONEN med SD:s kandidater till Grums kommunfullmäktige

Mitt namn är Roy Vestli och jag är 44 år. Jag är gift och har sex barn och fyra bonusbarn. Jag är född och uppväxt i Oslo. Jag flyttade till Sverige 1995, efter min militärtjänstgörning i Norge. Bodde i Strömstad och Tanumshede på västkusten innan jag flyttade till Göteborg 1999. Flyttade sen till Lysekil, där jag fick jobb hos en Volvo återförsäljare. Träffade min blivande fru där, och efter många år i Lysekil, så ville min fru och jag flytta hem till frugans Värmland. Vi bodde i Vålberg innan vi flyttade till Segmon 2016.

Jag studerade byggtekniska programmet på gymnasiet i Norge. Mina största intressen är framför allt min familj, ishockey, bygga modelljärnväg och klassiska bilar.

En av mina hjärtefrågor, är barnens säkerhet, när dom är ute och leker på fritiden. Just här i Segmon är det 50 km/t som gäller på vägarna, jag vill ha detta sänkt till 30 km/t med farthinder, då det inte finns många utom lokalbefolkningen som håller 50 km/t genom Segmon. Jag vill inte att det ska hända en olycka innan något görs åt detta, då lekplatsen som barnen leker i ligger intill vägen, utan staket runt. Jag vill ha 30 zon i alla småorter där barn rör sig nära vägarna.

Vidare är skolan jätteviktig. Jag vill se en mobilfri skola. Jag vill lägga pengar på att förbättra kvaliten på skolan, hellre än att bygga ut skolan. Mer resurser till barn med speciella behov, och fler engagerade lärare.

Nu gör vi Grums ännu bättre!