kandidatpresentation – Solveg Svendsen | Sverigedemokraterna i Grums

kandidatpresentation – Solveg Svendsen

VALPRESENTATIONEN med SD:s kandidater till Grums kommunfullmäktige

Solveg Svendsen, 64 år, Personlig assistent, Grums

Jag har tre vuxna barn och fem barnbarn. Vi flyttade till Grums för elva år sedan, en flytt jag aldrig ångrat. Mina rötter är egentligen danska då mina föräldrar flyttade från Danmark hit till Sverige på 1950-talet.

När jag nu har passerat 60+ så betyder det att jag så klart hunnit med en del i mitt liv. Idag jobbar jag i vården som personlig assistent. Tidigare har jag bl.a. jobbat i verkstadsindustrin, kört buss, förr mansdominerade yrken, vilket är något annorlunda numera. Några sommarsäsonger som tekniklärare, i många år anställd av Miljöpartiet – de gröna, med kontor i Karlstad, medlem i detsamma i över 25 år.

Min fritid brukar ägnas åt familj och vänner, matlagning och bakning blir det också en hel del av. Loppis och auktioner, all slags pyssel står också högt på listan över intressen.

Viktigt för mig är människors värde, vilket brister idag på många håll, då orättvisorna är många och det görs skillnad på ”folk och folk”. Vi som vuxna och föräldrar har ett stort ansvar för våra barn och ungdomar. I dagens samhälle som ofta präglas av stress behöver vi vuxna verkligen vara bra förebilder.
Grums är inget undantag när det gäller olika missbruk, psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Jag vill därför se en bra ungdomsmottagning och ett starkt familjestöd. Mer öppettider på ungdomsgården och bra samarbete mellan skolan och ”gården”.

De äldre ska ha det bra, det tycker nog de flesta, därför vill jag se utökade resurser till hemtjänsten och äldrevården, så att våra äldre får det bättre dagligen. Personalen ska ha mer tid över till att umgås mer med de äldre och slippa nuvarande stress. En förändring behövs i Grums på många plan och jag ser fram emot att få vara med och försöka medverka till detta